Centrul Legacy Baile Figa

SPA deschis tot timpul anului
Legacy Baile Figa
Centrul Legacy Baile Figa aduce plus valoare pe piaţa serviciilor de turism pentru tine, turistule, tu esti marele beneficiar! Gândit din start atât ca centru recreativ care include activități de petrecere a timpului liber, cât şi ca centru de recuperare prin oferirea de sprijin în revitalizarea fizică. Centrul Legacy Baile Figa este aici să-ţi aducă relaxare şi voie bună!

Facilităţi Centrul Legacy Baile Figa

 • Bazine interioare
 • Sali de bowling, fitness, gimnastică şi stretching
 • Bibliotecă & Ateliere creative
 • Spaţii expoziționale
 • Locuri de joacă pentru copii
 • Spaţii verzi de peste 6.800 mp

Balneofizioterapie Centrul Legacy Baile Figa

O parte din echipamentele moderne pentru terapia specifică de recuperare au fost deja recepţioante de către Administraţia Oraşului Beclean, cea care are în subordine Centrul Legacy Baile Figa. În funcţie de cerinţe şi recomandările specialiştilor, investiţiile vor continua. Aici, în oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, cunoscut de turişti şi ca poarta Transilvaniei, s-a înţeles din start că investiţiile aduc plus valoare şi dezvoltă întreaga comunitate.

Zone de interes Baile Figa în functie de necesităţi

 • Centrul Recreativ Legacy (CRL)
 • Centrul Social de Zi (CSZ)
 • Staţiunea Baile Figa

Cazare Legacy Baile Figa

Cazarea este delegată către mediul privat, asa cum este si firesc pe o piaţă liberă. Astfel concurenţa a făcut ca facilităţile de cazare să fie printre cele de top în România, unele dintre ele inclusiv la nivel internaţional. Serios vorbim! Echipa Cazare Baile Figa este formată din turişti de meserie, noi am fost prin toată România, Europa, Dubai şi inclusiv pe alte continente, dar unele cazări de la Baile Figa bat orice altă locaţie în materie de facilităţi. Iar raportul preţ-calitate este unul mai mult decât decent. Vizualizaţi pozele listărilor, ceea ce vedeţi o să şi găsiţi. Unităţile de cazare sunt diversificate, în funcţie de facilităţile dorite şi de buget, aveţi de unde alege!

Prezentare video Baile Figa

Vă puteţi caza atât în complexul balnear Baile Figa, cât şi-n oraşul Beclean care este situat la 3 km de staţiune:

Iarna la Centrul Legacy Baile Figa

De peste 10 ani cabanele din staţiunea Baile Figa sunt la mare cerere pentru petrecerea de revelion, se fac rezervări inclusiv din timpul verii. Zona, atmosfera şi facilităţile îi fac pe turişti să vină în complexul balnear Baile Figa. Odată cu deschiderea Centrului Legacy Baile Figa, practic sezonul estival se prelungeşte pe tot parcursul anului. Bazinele interioare cu apă caldă, bazinele cu apă sărată plus restul facilităţilor de relaxare vor face ca tot mai mulţi turişti să aleagă Băile Figa ca staţiune de vacanţă şi de petrecere a timpului liber.

Vezi cabane revelion Baile Figa

Obiective turistice

Obiectivele turistice sunt cheia oricărei vacanțe reușite la Centrul Legacy. Să fim realiști, dacă abordarea ta ca turist este doar pentru plajă de dimineață până seara, atunci după 2-3 zile ești surmenat și prăjit bine. Poate unii preferă acest tip de vacanță bazat doar pe plajă, dar în opinia noastră o vacanță trebuie mixată atât cu plajă cât și cu vizitarea obiectivelor turistice. Aici exista 2 abordări ca și turist:

Excursie de 1 zi
Toată ziua ți-o dedici pentru o mini-vacanță unde îți propui să vizitezi cât mai multe obiective interconectate cu Centrul Legacy Baile Figa. Iar spre seară te întorici la unitatea unde ești cazat, astfel următoarea zi esti numai fresh pentru plaja.

Excursie de jumătate de zi
Prima parte a zilei ți-o poți petrece vizitând obiectivele turistice din apropiere. Fie alegi o drumeție mică de 1-2 ore pentru a vedea întreaga panorama a zonei, fie poți alege o drumeție medie de 4-5 ore prin natură până la Lacul Căianului. Iar în partea a doua a zilei te întorici pentru un apus de soare în stațiunea Băile Figa, unde metaforic vorbind, “Soarele este mâncat” de pădurea verde din stațiune. Cu o bere rece sau un pahar de vin, la o terasă sau în bazine sau chiar în lacul sărat care deja este la umbră, fiecare în funcție de preferința lui, poate să-și încarce bateriile și să se elibereze tot stresul. Garantat!

Vezi obiective turistice Baile Figa

Drumeții Baile Figa

O mare parte din turiști sunt pasionați de drumeții în natură. Orașul Beclean este înconjurat de păduri în absolut toate părțile, deci posibilitatea de a face drumeții în natură este la ea acasă. Sfatul nostru este fie să fiți un bun cunoscător al drumețiilor, să vă știți orienta în teren, să cunoașteți marcajele, fie să apelați la serviciile unui localnic care cunoaște ca-n palmă zonele de drumeții.
Dacă doriți să apelați la serviciile unui localnic, atunci recomandarea noastră este cu siguranță domnul Dan, cunoscut ca mare iubitor de natură și drumeții. Cu o vastă experiență nu doar în zona Beclean, ci și zona Rodnei, Călimani și munții Țibleșului, domnul Dan poate veni cu împreună cu grupul vostru în drumeții.

Drumeții de vară

Drumeție “La Cruce”, – Panorma zonei! Este un loc situat aproape de culmea cu înaltime maximă a dealului Bileag, unde este amenajat un punct de belvedere marcat cu o cruce, vizibilă din zona digului Someșului. La punctul de belvedere se ajunge după o drumeție de aproximativ o jumătate de oră, pe câteva poteci de pădure, la umbra răcoroasă a frunzișului des, într-un urcuș ușor spre mediu ca dificultate.
Drumeție Lacul Caianului, – Este o drumeție prin pădurea înverzita, dus-întors drumeția durează aproximativ 4-5 ore, cu 30 de minute popas la Lacul Căianului. Pur și simplu te încarcă cu energie această drumeție prin pădure, unde ești lipsit de zgomotul cotidian și încântat de ciripitul păsărelelor. Recomandarea nostră este să apelați la un localnic pentru această drumeție, fie sunteți un experimentat al orientării prin pădure.

Drumeții de iarnă

Dacă undeva se pot face drumeții de iarnă în natură, atunci drumețiile din această zonă cu siguranță sunt pe locul 1. Simplu, ne ajută poziția geografică. Fiind o zonă de pădure este aproape exclusă posibilitatea unei avalanșe (cel puțin în ultimii 40 de ani nu am auzit în această zonă de vreo avalanșă). Noi am fost de mai multe ori la Lacul Căianului în drumeție de iarnă, cu zăpadă de peste 20-30 de cm și a fost superb.
Pentru drumeții echipamentul specific este obligatoriu!

Imunitate de viking cu aerosolii salini

Ești răcit mai mereu în timpul anului și cu probleme respiratorii? Sau ai probleme legate de stres, tulburări de anxietate şi tulburări de somn?
10 zile consecutive de aerosoli salni la Legacy Baile Figa pot face minuni. O spun specialiștii, nu noi. Cere părerea medicilor specialiști (și bine intenționați) să afli dacă în cazul afecțiunilor tale se recomandă aerosolii salini. Dacă alegi să mergi de capul tău la farmacie există posibilitatea să te rezolve scurt cu vreo plasă de medicamente. Doar că lunar parcă totuși este prea mult!
Alege să-ți întărești imunitatea la Legacy Baile Figa. Aici ai posibilitatea să combini relaxarea și voia bună cu cea mai de preț investiție pentru tine, respectiv sănătatea ta!

De ce să alegi aerosolii salini din Baile Figa?

 1. Știai că zona în care se află Centrul Legacy Beclean are câteva mii de ani de istorie atestați în exploatarea sării?
 2. Colonia de exploatare a sării de la Beclean – Băile Figa a atras atenția Universității Exeter din Mare Britanie în a participa în decursul mai multor ani la etapele de cercetare, alături de mai multe instituții de profil din România.
 3. Aerosolii salini de la Baile Figa au trecut testul timpului, sunt benefici pentru sănătate (bineînțeles cu recomandarea medicului specialist).

Citește ce precizează CIMEC (Institutul Național al Patrimoniului) despre colonia de exploatare a sării de la Beclean – Băile Figa.

Zona Beclean este plină de istorie

Știai că în orașul Beclean exită o fortificație dacică? Și că este singura fortificaţie dacică amplasată pe râul Someş? Citește ceea ce precizează CIMEC, Institutul Național al Patrimoniului despre fortificația situl arheologic de la Beclean.
Reper: Situl arheologic se găseşte în dreptul localităţii, 50 m de malul de nord al Someşului Mare, pe Dealul Bileagului.

Recent, Primăria orașului Beclean a construit o zonă de promenadă în zona râului Someș, dotată și cu piste de biciclete. De asemenea Primăria Beclean a construit și-un pod nou peste Someș, astfel că poți ajunge până la baza Dealului Bileag inclusiv din centrul orașului, cu mașina, cu bicileta sau pe jos. Astfel ajungi la baza dealului Bileag, locul unde este situl arheologic.

De asemenea, printr-o plimbare ușoară pe jos sau cu bicicleta, poți coborî de la SPA înspre orașul Beclean, treversezi calea ferată, apoi traversezi drumul, urmezi pista de biciclete și ajungi la digul râului Someș. În această zonă Primăria Beclean a creat o zonă de promenadă dotată și cu piste de bicilete.

Ești atras de OZN-uri și civilizații extraterestre?

Îți mai dăm încă un motiv în plus ca să vii la Centrul Legacy Baile Figa, asta dacă nu te-am convins până acum!
Dealul Bileag din orașul Beclean este o zonă încărcată de istorie, implicit și-o zonă încărcată energetic. Așa cum am precizat mai sus, aici este singura fortificație dacică de pe râul Someș cunoscută până în prezent. După cum bine știți din documentarele Discovery despre OZN-uri, se pare că vechile situri arheologice par a fi printre cele mai vizitate de OZN-uri. Sunt localnici care susțin că în serile de iarnă, sunt anumite lumini care survolează zona dealului Bileag (zona fortificației dacice), lumini asociate de unii localnici cu OZN-urille.
Singura întâlnire de gradul III cu extratereștrii petrecută pe teritoriul României este cunoscută ca fiind cea de la Chiraleș din județul Bistrița-Năsăud. Atunci aici ar fi aterizat 2 nave OZN. Datorită numărului mare de martori, autoritățile comuniste din acea perioadă au decis să demoleze la propriu dealul pe care ar fi aterizat OZN-urile. Citește mai multe aici despre fenomenul OZN-urilor de la Chiraleș.

De la Centrul Legacy până la Chiraleș faci doar 20 de minute cu mașina.

Transportul în comun înspre complexul balnear

Primăria oraşului Beclean, cea care manageriază Centrul Legacy Beclean cât şi staţiunea Băile Figa, a interconectat oraşul Beclean cu zonele sale de interes.

Transport Beclean – Satul de vacanta

1. Cu mijloacele de transport în comun
Poţi ajunge în complexul balenar cu mijloacele de transport în comun, cu autobuzele electrice (le recunoşti după culoarea mov cât şi după afişajul electronic).
2. Cu biciletele electrice şi manuale
Poţi ajunge în complexul balnear Baile Figa cu biciletele electrice şi cele manuale (tip shared), bicilete aflate în standurile special amenajate de Primăria Oraşului Beclean. Ai şi pistă de bicileta exact până în staţiune.
3. Cu taxiul din oraşul Beclean.
În anul 2023 o cursă de taxi din oraşul Beclean până în staţiunea Baile Figa costă estimativ 20 -25 lei. Vă recomandăm să întrebaţi preţul în momentul când îî apelaţi telefonic. Taxiuri care asigură legătura cu Centrul Legacy Beclean cât şi cu staţiunea Băile Figa. Foarte utili şi pentru livrările la pachet în centrul balnear şi la cabanele din satul de vacanţă.

Vezi numere telefon taxi Beclean →

Bineînţeles că poţi ajunge şi cu maşina personală în satul de vacanţă şi la complexul de cabane.

Restaurante Beclean

Recunoaştem, mâncarea bună este în topul listei pentru fiecare turist. La majoritatea românilor trebuie să fie şi multă şi bună, suntem gurmanzi, nu are rost să ne ascundem pe după casa nănaşului.
În timpul sezonului estival ai acces la terasele din complexul balnear, dar poţi de asemenea să-ţi comanzi mâncare la pachet de la restaurantele din oraşul Beclean.

Pont extra specialităţi mâncare pe comandă în oraşul Beclean

 • Purcel la proțap
 • Viţel la proţap
 • Pui pe jar
 • Ceaun de viţel, porc sau mixt

Dacă te interesează specialităţile de mai sus, atunci reţine că în această zonă, cel care le găteşte la mare artă este un domn cunoscut de localnici drept “Fruco”, acest om este tare pasionat şi profesionist în ceea ce face. La majoritatea petrecerilor private dl. Fruco este invitat să prepare aceste specialităţi. Omul ştie de unde să achiziţioneze cea mai bună carne (la cerere şi carne bio), deţine toată logistica necesară, ce să mai tot întindem povestea, o să salivezi de poftă. Ideea este că pentru a beneficia de aceste specilităţi trebuie să te gândeşti şi să te organizezi din timp, nu de pe o zi pe alta. Dacă eşti organizat, iar la petrecerea ta vrei ceva specialitţi aparte, atunci vorbeşte cu proprietarul de la care îţi rezervi cazarea la cabana din statul de vacanţă Baile Figa. Majoritatea proprietarilor de cabane au numărul de telefon al domnului Fruco, sau pot face rost de numărul de telefon. Reţine! Astfel de evenimente se organizează din timp, pe comandă!

Puteţi comanda mâncare la pachet din oraşul Beclean, specilităţile dorite depind doar de tine

 • pizza & hamburger
 • ciorbe ardeleneşti, ciorbe de burtă, ciorbă rădăuţenă, ciorbă a la grec, ciorbă de perişoare, ciorbă de salată verde, ciorbă de fasole în pâine, ciorba de gulii, ciorbă de sfeclă roşie cu afumătură de porc (în general pe comandă la oală) etc.
 • fructe de mare
 • paste, lasagna
 • carne de vită (steak argentinian)
 • cocoşel de munte bio la cuptor
 • costiţe cu os la grătar
 • ceafă ţigănească împletită cu slănină şi mujdei de usturoi
 • frigărui la grătar
 • şniţel de pui, porc sau vienez
 • păstrav, şalău sau somon la gratar sau în curstă de făină de mălai
 • placinte pe plită & plăcinte la cuptor cu brânză, şuncă, varză sau dulceaţă
 • salate de crudităţi fresh

Pont mâncare bună la restaurantele din oraşul Beclean

Vrem să împărtășim cu tine mici trucuri practicate de noi pentru a fi și tu un turist eficient care poate fructifica totul la maxim. Reține că totul depinde de organizare și disciplină, sunt sigurele care pot să bată inclusiv talentul. În orice activitate dacă te bazezi doar pe hazard și implicit lași totul la întâmplare, atunci vei putea culege doar ceea ce exista și nu vei putea beneficia de specialitățile și bunătățile dorite de tine.

Sudiu de caz mâncare excelentă ca și turist

Să presupunem că sunteți un grup de 10-15 persoane care ați venit la Centrul Legacy Baile Figa pentru 7-10 zile. Dacă pentru mâncare vă bazați doar pe oferta existentă pe piață, există posibilitatea ca la acel moment să nu găsiți extra specialitățile dorite de voi. Care este soluția? Soluția este cea pe care noi, turiștii ardeleni, o numim “mâncarea la oală” sau “mâncare la blid”. Oală sau blid este cunoscut în Ardeal ca un vas, în unele zone îi mai spunem și cratiță. Cum procedăm? Ei, bine, ne organizăm, adică grupul nostru știe exact ce extra specialități dorește să savureze următoarea zi. Mergem la un restaurant, îl abordăm pe antreprenor și comandăm 10-15 porții pentru ciorbă, felul principal și desert. Achităm în avans specialitățile și specificăm dacă vrem livrarea la cabană sau venim noi la restaurantul respectiv. Spre exemplu la ultima vizită grupul nostru de 16 persoane a comandat:

 • Oală de ciorbă de sfeclă roșie cu afumătură de porc (ciolan)
 • Tocăniță de hribi cu smântână și balmoș
 • Plăcinte “Poale-n Brâu” cu brânză dulce și stafide la cuptor, ca și desert

Niciun antreprenor din HoReCa care se respectă nu renunță în a procesa o comandă identică pentru 15 persoane pentru 3 feluri de mâncare când e vorba de următoarele zile; asta când plătești în avans comanda cu minim 1-2 zile. Este rentabil atât pentru el cât și pentru voi.
Toate acestea sunt posibile dacă sunteți un grup unit care știți ce vreți. Dacă fiecare din voi vrea altceva, atunci veți mânca doar din oferta existentă pe piață la acel moment și-n acel loc. Vă recomandăm să practicați trucul nostru de “mâncare la oală” oriunde veți călători ca și grup organizat. Cu siguranță veți fi invidiați de restul turiștilor care vor saliva la bunătățile de pe masa voastră.
Doar de disciplina și organizarea voastră ca grup de turiști depinde totul. Fiți turiști smart!

Vezi restaurante Beclean →
Restaurante cu livrare la centrul Legacy şi Baile Figa

Întrebări frecvente (FAQ)

Cum ajung la centrul Legacy Baile Figa?

 1. Prima data trebuie să ajungi în oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud. Poţi ajunge atât cu maşina personală, cu autocarele sau cu trenul. Oraşul Beclean fiind un important nod de cale ferată.
 2. Dacă vii cu autoturismul dinspre Bistriţa, exact la intrarea în oraşul Beclean faci stânga, treci de calea ferată, urci serpentinele şi mergi drept în faţă, în 5 minute eşti la Baile Figa, implicit la Centrul Legacy.
 3. Dacă vii cu autoturismul dinspre Cluj, străbaţi oraşul Beclean iar spre ieşirea din oraş faci puțin dreapta, treci calea ferată, urci serpentinele şi apoi mergi drept în faţă, în 5 minute eşti la Baile Figa, implicit la Centrul Legacy.
 4. Dacă vii cu trenul la centrul Legacy Baile Figa, atunci coboară în staţia “Beclean Pe Someş” din judeţul Bistriţa-Năsăud. Din oraşul Beclean poţi ajunge la centrul Legacy Baile Figa cu mijloacele de transport în comun, exită staţie inclusiv la ieşirea din gara CFR. Te urci în autobuzele electrice (le recunoşti având culoarea mov, au şi afişaj electronic). Autobuzele electrice circulă momentan doar pe timpul zilei. De asemenea poţi ajunge la Centrul Legacy folosind bicicletele electrice şi cele manuale (tip shared), biciclete puse la dispoziţie de administraţia oraşului Beclean în staţii special amenajate. Există piste de bicilete până în staţiune. De asemenea poţi ajunge şi cu taxiul din oraşul Beclean.
 5. Dacă vii cu elicopterul la centrul Legacy Beclean, poţi ateriza liniştit pe platoul de la Baile Figa.

Centrul SPA Legacy Baile Figa

 • Bazine de inot cu functii recreative si de recuperare
 • Bazine de inot cu jocuri in apa
 • Bazine de relaxare
 • Bazine cu apă sărată
 • Lac sărat
 • Aerosoli salini

Turiștii vor putea practica

 • inot
 • gimnastică aerobică
 • yoga
 • fitness și stretching
 • dans de societate
 • alergare
 • bowling

Viitorul sună bine pentru Centrul Legacy Baile Figa

Centrul Legacy Baile Figa va deveni stațiune etalon în Romania, mai ales după ce va prinde contur Grădina Urbană Transilvania, ce va fi amenajată pe o suprafață de 49 hectare, cu o investiție de 30 de milioane de euro, în mare parte bani europeni. Proiect al Primăriei orașului Beclean!

Ai toate motivele să vii la Centrul Legacy Baile Figa!